Kleurenanalyse

De kleuren van de kleding die je draagt zijn erg bepalend voor het totaalbeeld van je uiterlijk. Sofies kleurenanalyse adviseert het kiezen van de juiste kleuren.

Sofie bezit de kennis en ervaring om te bepalen welke kleuren het mooiste staan. Een kleurenanalyste heeft leren kijken naar de samenstelling van kleurpigmenten in je huid, ogen en haar. Ze zal tot de conclusie komen dat je een koel, dan wel warm kleurentype bent. Binnen het warme en koele kleurenpalet is er verder een onderscheid tussen licht/donker en helder/gedempt. Ten slotte wordt bepaald of je een lente-, zomer-, herfst- of wintertype bent.

Bij Esthetiek Sofie krijg je bovendien tijdens de circa 2 uur durende analyse (€125) een uitgebreide demonstratie van de kleuren binnen je palet die jou het mooist staan. Nadien word je opgemaakt in de tinten die het best bij je persoonlijkheid passen. Je ontvangt ook je kleurenpaspoort met je individuele kleurenpalet en waardevolle tips voor haar, sieraden, brillen, make-up, kleding en accessoires.

Wat is nu het voordeel van een kleurenanalyse?

Iedereen kan bijna elke kleur dragen, het verschil zit 'm in de tint en intensiteit ervan. In elk palet is wel rood te vinden, maar bij de warme seizoenen zal er duidelijk iets geels in waar te nemen zijn terwijl het rood van de koele seizoenen blauwer is. Datzelfde geldt ook voor groen, blauw, lila en ga zo maar door. Als je huid nu een warme ondertoon heeft en je draagt kleding in koele kleuren (blauw, oudroze e.d.) dan zal dat als het ware 'vloeken' met je huidskleur en kan je er kleurloos uitzien. In de juiste kleuren echter zul je een veel gezondere huidskleur krijgen, omdat deze in harmonie is met de kleuren van je kleding. Onregelmatigheden, rimpels en dergelijke zullen minder opvallen bij het gebruik van de juiste kleuren. Een kleurenanalyste heeft leren kijken naar de koele (blauwe) of warme (gele) ondertoon in je huid-, oog- en haarkleur. Die wordt gevormd door de 3 kleurpigmenten: melanine, hemoglobine en caroteen. Door de verschillende samenstelling ervan wordt de individuele kleur van iedere persoon bepaald.

Voor iedere gemoedstoestand, seizoen of gelegenheid is in je palet een geschikte kleur te vinden. Gebruik je kleurenpalet als afspiegeling van je eigen persoonlijkheid. Je smaak kan in de loop der jaren veranderen, je stemming kan ook zomaar overslaan! Je palet heeft echter genoeg kleuren om uit te kiezen. Lichte mensen zullen zich beter voelen in de lichtere kleuren van hun palet. Als je ouder wordt, verandert je teint niet, maar je wordt wel wat bleker. Je kunt dan beter de zachtere kleuren uit je palet kiezen. Houd je niet van make-up? Een klein beetje rouge kan wonderen doen!